info@kave-sveta.si+386-40-164-021

O nas

Vsak dan se začne z dobro skodelico kave.

Raziščite svet in spoznajte različne okuse in načine pitja kave po svetu. Pri nas vam nudimo “single origin” kave. Izvor te kave je zgolj ena država. Kava je mešanica robuste in arabike, njen okus pa  je prilagojen okusu države iz katere prihaja.

Povsod je lepo, a doma je najlepše

Kako so kave sveta postale Kave sveta? S kombinacijo dveh ljubezni: ljubezni do kave in ljubezni do potovanj. Naj se najprej predstaviva. Sva potovalca in raziskovalca novih dežel, običajev in kultur. En velik ljubitelj kave, drugi velik ljubitelj izzivov. Vsako najino potovanje se začne in konča z letalsko kavo in razmišljanjem o veliko boljši kavi, ki sva jo pila na potovanju. Torej najin cilj je na vsakem potovanju poizkusiti čim več vrst kav, ki so značilne za določeno državo. Da pa bi dragocen žakeljček kave in občutke, ki sva jih doživela ob spoznavanju različnih držav predala tudi drugim sva se odločila, da je čas, da kave sveta najdejo svojo končno destinacijo, spletno trgovino Kave sveta. Kavo sva poimenovala Arabusta, saj se v kavah prepletata dve glavni vrsti kav Arabika in Robusta.

Vas zanima kako je nastala ideja o žakeljčku kave? Preprosto… Zelena zrna kave pripotujejo v pražarnico v žaklju jute. Zakaj bi torej spreminjali embalažo.

Ročno šivana reciklirana embalaža.

Ker želimo, da naša kava ohrani avtentičnost, smo jo oblekli v majhen žakelj jute, ki nam pričara občutek, da je kava pravkar prispela iz daljnih krajev na svojo končno destinacijo, v naš dom.

Okus sveta pri vas doma.

Žakelj naše kave vsebuje le skrbno izbrana zrna. Ta so, s pomočjo strokovnjakov, ravno prav pražena, da je zagotovljen aromatičen okus. Za ohranitev arome zrna zmeljemo tik pred pošiljanjem. Izbirate lahko med nezmleto kavo ter različno grobostjo mletja.

Kontakt & informacije

Elektronska pošta

info@kave-sveta.si

Telefon

+386-40-164-021

Facebook

Instagram

Kdo smo

Uvoznik in distributer za blagovno znamko Arabusta

Ranko Railić s.p.

Naslov: Sulčja ulica 26, 1000 Ljubljana; Davčna številka podjetja: 41146719