info@kave-sveta.si
13%off

Ni na zalogi

Arabusta Brazilija 250g

8,49  7,39 

Okus in aroma:

  • Močna, kremasta kava z nizko vsebnostjo kisline
  • Cvetlična in sadna aroma
  • Čokoladni okus

Vrsta kave:

  • 100% Arabika

Ob naročilu nam sporočite kakšno mletje kave želite: v zrnih, grobo mleta za pripravo v moka lončku ali fino mleta za kuhanje turške ali filter kave. Če nam ne sporočite, vam pošljemo kavo v zrnju.

Šifra: brazilija250 Kategoriji: Oznake:
Deli:

Mešanica najboljših kavnih zrn, vrste arabika, iz Brazilije. Okus je prilagojen izvoru kave tako, da vas že ena skodelica odpelje na drug konec sveta. Nekaj let stara drevesa obrodijo kavo vrste Santos. Na koncu najmlajših vej rastline najdemo okrogle posamezne kavne jagode, poznane po imenu kavne perle. Ko so zrele in rdeče so ročno obrane in posušene na soncu, kar omogoča prenos sladkobe v notranjost kavne jagode. Nato v lesenih zabojih počivajo še najmanj 6 mesecev. Je nežna, kremasta in hkrati močna kava z malo kisline in okusom po čokoladi. Podaljšan sladkoben okus naredi kavo eno izmed najboljših na svetu. Kava je pražena na nizki temperaturi, kar omogoča razvoj cvetlične in sadne arome.

Tradicija pitja kave v Braziliji

Brazilci obožujejo dobro skodelico kave. Glede na to, da je kava nacionalna pijača ter, da je Brazilija vodilna država v svetu po proizvodnji kave je za pričakovati, da se je uvrstila visoko na lestvico porabe kave. Je na 10. mestu po zaužitju kave na svetu. V letu 2012 so Brazilci skupaj zaužili 2.191.596.000 kg kave.

Kavo si privoščijo večkrat dnevno in ob vsaki priložnosti. Cafezinho je najpogostejši ter najpopularnejši način pitja kave. Postrežejo jo v majhnih skodelicah, je filtrirana in zelo vroča. Brazilci zavrejo vodo, dodajo kavo in jo postrežejo pri zelo, zelo vroči temperaturi.

Teža250 kg
Podobni izdelki