info@kave-sveta.si

Ni na zalogi

Arabusta Indija 100g

3,49 

Okus in aroma:

  • Čokoladen priokus
  • Nežen vonj
  • Drzen okus

Vrsta kave:
  • 100% Robusta

Ob naročilu nam sporočite kakšno mletje kave želite: v zrnih, grobo mleta za pripravo v moka lončku ali fino mleta za kuhanje turške ali filter kave. Če nam ne sporočite, vam pošljemo kavo v zrnju.

Šifra: indija Kategoriji: Oznake:
Deli:

Mešanica najboljših kavnih zrn, vrste robusta, iz Indije. Okus je prilagojen izvoru kave tako, da vas že ena skodelica odpelje na drug konec sveta. Kavo spremlja nežen vonj in drzen okus. Rahla grenkobo na začetku se spremeni v čokoladen priokus. Kava je vrste Kaapi Royale in je obdelana po mokri metodi. Za to vrsto je znano posebno sortiranje kavnih zrn, ki izloči vsa slaba in poškodovana zrna.

Tradicija pitja kave v Indiji

Legenda pravi, da je kavo Indiji v 16. stoletju  predstavil muslimanski sveti človek po imenu Baba Budan. Ta je odkril kavo na romanju v Meki in je na skrivaj pretihotapil nekaj črnih zrn v Indijo.

Indijsko filter kavo, ki je zelo priljubljena na jugu, zelo počasi varijo s posebno filtrirno napravo. Postrežejo jo v posebnem kovinskem lončku. Kava je zelo močna. Ponavadi jo mešajo z mlekom in sladkorjem.

Teža100 kg
Podobni izdelki