info@kave-sveta.si

O nas

Vsak dan se začne z dobro skodelico kave.

Raziščite svet in spoznajte različne okuse in načine pitja kave po svetu. Pri nas vam nudimo “single origin” kave. Kava je mešanica robuste in arabike, njen okus pa  je prilagojen okusu države iz katere prihaja.

Povsod je lepo, a doma je najlepše

Zakaj “Kave sveta”?

Že od študentskih let je kava prva stvar na katero zjutraj pomislim. In ker rada pijem dobro kavo sem začela razmišljati, kje dobiti dobro kavo? Ker lokali in trgovine ponujajo takšne in drugačne, sem se odločila, da poskusim še okuse kav iz vsega sveta.

Da pa bi dragocen žakelj kave in občutke, ki jih doživim ob pitju svetovne kave in njihovih aromah iz različnih držav predala tudi drugim sem se odločila, da je čas, da kave sveta najdejo svojo končno destinacijo, spletno trgovino Kave sveta. Kavo se imenuje Arabusta, saj se v kavah prepletata dve glavni vrsti kav Arabika in Robusta.

Zakaj kava v žaklju?

Preprosto… Zelena zrna kave pripotujejo v pražarno v žakljih jute. Zakaj bi torej spreminjali embalažo? Ohranimo originalno embalažo in s tem varujmo okolje. #eco

Ročno šivana reciklirana embalaža.

Ker želimo, da naša kava ohrani avtentičnost, smo jo oblekli v majhen žakelj jute, ki nam pričara občutek, da je kava pravkar prispela iz daljnih krajev na svojo končno destinacijo, v naš dom, hkrati pa smo z recikliranjem naredili nekaj dobrega za okolje.

Okus sveta pri vas doma.

Žakelj naše kave vsebuje le skrbno izbrana zrna. Ta so, s pomočjo strokovnjakov, ravno prav pražena, da je zagotovljen aromatičen okus. Za ohranitev arome zrna zmeljemo tik pred pošiljanjem. Izbirate lahko med nezmleto kavo ter različno grobostjo mletja, vsaki mešanici pa je dodan še kanček priokusa države iz katere kava izvira. Tako smo dobili kave z okusi Indije, Tanzanije, Brazilije, Kenije, Etiopije in nenazadnje še Evrope.

Kontakt & informacije

Elektronska pošta

info@kave-sveta.si

Telefon

+386

Facebook

Instagram

Kdo smo

Uvoznik in distributer za blagovno znamko Arabusta

Daniel Jelenc s.p.