info@kave-sveta.si
S kavo nad odvečne kilograme…Sedaj je to mogoče.

S kavo nad odvečne kilograme…Sedaj je to mogoče.

20. aprila, 2017 Kavoblog

Ste se tudi vi po praznikih odločili, da je končno čas za poletno preobrazbo? Si dneva ne znate predstavljati brez kave? Dobrodošli v klubu.

Če ste takšni kot mi in si dneva ne znate predstavljati brez odlične skodelice kave, boste navdušeni nad dejstvom, da nam ta čudežna temna tekočina res lahko pomaga tudi pri hujšanju.

Pitje kave velja za najbolj razširjeno razvado na svetu…

Kako nam torej lahko skodelica kave pomaga pri hujšanju? S svojimi zdravilnimi snovmi! Pitje kave odlično vpliva na naše zdravje. Povezujejo jo z zmanjševanjem tveganja srčnih obolenj, rakavih obolenj ter diabetesa tipa 2. Hkrati pa pripomore h hitrejšemu kurjenju maščob.

Kava nas napolni z energijo.

  1. kofein za nekaj časa nekoliko omeji naš apetit in nam tako pomaga, da se brez večjih težav izognemo nezdravim prigrizkom, slaščicam ali hitri hrani
  2. Zaradi kofeina telo porabi večjo količino kalorij, kar je super če se borimo z odvečnimi kilogrami
  3. kofein pospeši tudi razgradnjo maščob v telesu
  4. kava izboljša telesne zmožnosti za kar 25%
  5. Pospešuje motivacijo in regeneracijo.

 

Obstajajo prepričljivi dokazi, da kava pospešuje metabolizem. S pitjem kave lahko pokurimo od 3% do 10% več kalorij. Hkrati pa nam pomaga, da za energijo porabimo maščobne zaloge in ne glikogen.

Strokovnjaki so dokazali, da so ženske, ki so v 24 – 48 urah po zahtevni mišični vadbi uživale do 5 miligramov kofeina na kilogram telesne teže – kar je enako kot 2.5 skodelic kave – omilile mišične bolečine za kar 26% do 48% v primerjavi z placebom.

Prav tako nas kava vsako jutro napolni z energijo, nas dvigne in nam poda motivacijo za vadbo.

Vsekakor pa je potrebno omeniti, da če želimo shujšati, ne smemo kave sladkati. Najboljše je pitje espressa.
Seveda prav tako ne boste shujšali če se ne boste gibali. Izkoristite kavo in  njeno moč za telovadbo. Prehranjujte se zdravo in rezultati so že tu.

Za nas kavoljubce, kavopivce in večne preizkuševalce novosti, je ta novica več kot odlična.

Ena skodelica kave na dan, odžene kilograme stran…